υπηρεσίες πέγκυ μουζάκη
υπηρεσίες πέγκυ μουζάκη

Γνώρισε τον Εαυτό σου και τις άπειρες δυνατότητές του!

Πώς θα σου φαινόταν να κινείσαι με αυτοπεποίθηση και σιγουριά για τον Εαυτό σου, απαλαγμένος από πεποιθήσεις που δεν σου επιτρέπουν να εξελιχθείς;
Επικοινώνησε μαζί μου για να δεις αν οι Συνεδρίες NLP Coaching είναι αυτό που σου ταιριάζει

peggymouzaki nlp

H NLP Coach Πέγκυ Μουζάκη σε ομιλία στο Μέγαρο Μουσικής, το 2020

Τι είναι το NLP

Ο Νευρο-Γλωσσικός Προγραμματισμός (Neuro Linguistic Programming) είναι για εμένα στάση ζωής, τρόπος σκέψης και τρόπος αντίληψης για το  οτιδήποτε συμβαίνει έξω από  εμάς για εμάς.

Όλοι καθημερινά αντιμετωπίζουμε ποικίλες προκλήσεις στην προσωπική και επαγγελματική μας ζωή που συνήθως έχουν να κάνουν με  το πώς νιώθουμε με τον εαυτό μας και πως τον παρουσιάζουμε , πως επικοινωνούμε με τους ανθρώπους και πως επιλέγουμε να συμπεριφερθούμε ώστε να έχουμε τα μέγιστα ικανοποιητικά για εμάς αποτελέσματα.
Έξω από το παιχνίδι του «Εγώ» και μέσα από το παιχνίδι της «ενσυνειδητότητας»,  ως προς την οποιαδήποτε πρόκληση, τον στόχο, το πλαίσιο και το «κέρδος ή χασούρα» (cost and benefit) που μπορούμε να έχουμε, επιλέγουμε μία συγκεκριμένη οδό.
Για να την επιλέξουμε σοφά χρειάζεται πρώτα να αφουγκραστούμε τι συμβαίνει στο περιβάλλον, να αναγνωρίσουμε τις «διαδρομές» του μυαλού μας , να νιώσουμε που και πως εμφανίζεται η πρόκληση στο σώμα μας και να υιοθετήσουμε ένα ευρύ πνεύμα αντίληψης ώστε να είμαστε ανοιχτοί σε οποιοδήποτε ενδεχόμενο.

Το ακρωνύμιο του Nlp  μετα-φράζεται ως εξής:
N (Νεύρο/Neuro) Αναφέρεται στο νευρικό σύστημα (εγκέφαλο και μυαλό), το ασυνείδητο κομμάτι, σαν σύστημα που λαμβάνει διαρκώς ερεθίσματα από το εξωτερικό περιβάλλον, μέσω των 5 αισθήσεων, και καλείται να φιλτράρει και να αποκωδικοποιήσει.
L (Γλωσσικός/Linguistic) Αναφέρεται στο συνειδητό κομμάτι, όπου φιλτραρισμένες οι πληροφορίες αποκτούν νόημα και επικοινωνούνται είτε λεκτικά (ψηφιακή επικοινωνία), αποτυπώνονται δηλαδή με λέξεις, είτε μη λεκτικά (αναλογική επικοινωνία), αποτυπώνονται με κινήσεις ή εκφράσεις.
P (Προγράμματα/Programming) Αναφέρεται στα προγράμματα του νου, στα μοτίβα λειτουργίας που έχουμε υιοθετήσει προκειμένου να επικοινωνήσουμε με το περιβάλλον.

nlp past
nlp present
nlp future

Ποια είναι τα οφέλη του
Nlp Life Coaching

Ο τρόπος σκέψης (mindset) είναι αυτό που καθορίζει την συναισθηματική και πνευματική μας κατάσταση (inner game) και οδηγεί σε συγκεκριμένες συμπεριφορές (outer game).
Οι τεχνικές και οι αξίες που συνθέτουν την μεθοδολογία αυτή  βοηθούν τον κάθε άνθρωπο που επιθυμεί να:

 • Βιώνει το «παρών» και να το αξιοποιεί.
 • Αναγνωρίζει το παρελθόν ως πηγή άντλησης πληροφοριών και όχι ως καθοριστικό παράγοντα του μέλλοντος.
 • Επικοινωνεί με τον εαυτό του υπό το πρίσμα  της εξερεύνησης.
 • Ανακαλύπτει τρόπους επιτυχούς επικοινωνίας με το περιβάλλον του.
 • Αναγνωρίζει τις δυνατότητές του και τα μοναδικά χαρίσματα του.
 • Διαχειρίζεται με ευελιξία τις αλλαγές.
 • «Φοράει» τους διαφόρους ρόλους στην ζωή με επιτυχία.
 • Επιτυγχάνει τους στόχους του.
 • Απαλλάσσεται από πεποιθήσεις που δεν του επιτρέπουν να εξελιχθεί.
 • Κινείται με  αυτοπεποίθηση και σιγουριά για τον εαυτό του.

​Τι μπορεί να αποκομίσει κάποιος με συνεδρίες Nlp Life Coaching

 • Να ανακαλύψει στοιχεία του εαυτού του που δεν γνώριζε.
 • Να εστιάζει εκεί που τον ωφελεί.
 • Να εξετάζει την κάθε πρόκληση με θετική πρόθεση.
 • Να «βλέπει» εναλλακτικές.
 • Να θέτει όρια.
 • Να γνωρίζει πώς να διεκδικεί αυτό που αξίζει.
 • Να αποκτήσει «Γνώση» του εαυτού του και των άπειρων δυνατοτήτων του.
 • Να επικοινωνεί με τον περιβάλλοντα κόσμο  με επιτυχία.
 • Να σκηνοθετεί την δική του ζωή με τρόπο ευέλικτο.
 • Να βάλει «τέλος» στην αναβλητικότητα της ζωής.
nlp coaching positive
You Can Do it!

Πως επιτυγχάνεται

Το Nlp, πέρα από την ευρεία γκάμα τεχνικών και εργαλείων  που διαθέτει, έχει αρχές και αξίες που λειτουργούν όπως ένα ουράνιο τόξο.  
Ανοίγουν ορίζοντες, δημιουργούν προοπτική και δίνουν το έναυσμα να ζωγραφίσεις  την ζωή με τα χρώματα που επιθυμείς.
Αναφέρω από τις σημαντικότερες αξίες:
«Σεβασμός στο μοντέλο του κόσμου του άλλου» → Σεβόμενοι την διαφορετικότητα του κάθε ανθρώπου αναπτύσσουμε σχέσεις με σεβασμό, κατανόηση και αποδοχή.
«Δεν υπάρχει αποτυχία παρά μόνο επανα-πληροφόρηση» → Τολμούμε να «αποτύχουμε» γνωρίζοντας ότι η «αποτυχία» οδηγεί στην επιτυχία.
«Η ευελιξία στην συμπεριφορά είναι παράγοντας που οδηγεί σε επιτυχημένα αποτελέσματα» → Αναπροσαρμόζουμε τον τρόπο δράσης μας ανάλογα με τις συνθήκες.

NLP training

Εκπαίδευση στο NLP

Διδάσκω στην Nlpgreece ® Certifications απ‘ευθείας από NLP University – Santa Cruz, California.
Αν ενδιαφέρεσαι κι εσύ να εκπαιδευτείς σ’ αυτήν την εκπληκτική μέθοδο, επικοινώνησε μαζί μου
nlp life coach training

Ποια είναι η ιστορία του NLP

Το Nlp, ο Νευρο-Γλωσσικός Προγραμματισμός,  ξεκίνησε στην Αμερική, αρχές της δεκαετίας του 1970, στο Nlp University, Santa Cruz, California όταν κάποια ανήσυχα μυαλά όπως ο Richard Bandler (μαθηματικός), ο John Grinder (γλωσσολόγος), η Judith Delozier (ανθρωπολόγος), ο Frank Pucelik (ψυχολόγος) και άλλοι επιστήμονες, αναρωτήθηκαν πως κάποιοι άνθρωποι πετυχαίνουν εκπληκτικά αποτελέσματα στον εργασιακό τους τομέα ενώ κάποιοι άλλοι παρά τις φιλότιμες προσπάθειές τους δεν έφερναν τα επιθυμητά αποτελέσματα.
Αποφάσισαν λοιπόν να παρατηρήσουν, να καταγράψουν και να αποκωδικοποιήσουν τον «αλγόριθμο» της σκέψης και συμπεριφοράς  επιτυχημένων  επιστημόνων, όπως οι Virginia Satir, Milton Erikson, Fritz Perls, Gregory Bateson και άλλων και τους «μοντελοποίησαν». Έτσι προέκυψαν τεχνικές που στόχο έχουν να  δώσουν την δυνατότητα και σε άλλους ανθρώπους να έχουν εξίσου διακριτά αποτελέσματα στο πεδίο που αποφασίζουν.

Οι τεχνικές που ανέπτυξαν  στηρίχτηκαν σε 3 βασικούς άξονες που αποτελούν μηχανισμούς του εγκεφάλου:

 • Η «Εστίαση» δηλαδή που ρίχνουμε τον φακό της εστίασης μας, της προσοχής μας.

Το περιβάλλον που μεγαλώσαμε, οι εικόνες και τα ακούσματα που είχαμε καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό στο να εστιάζουμε στο «πεπατημένο» μονοπάτι, οικείο τρόπο σκέψης,  και ενδεχομένως να παραβλέπουμε και άλλες πιθανότητες.

peggy nlp training

Ο  κάθε ένας από εμάς διαθέτει μοναδικά χαρίσματα, ικανότητες και δυνάμεις που αν αξιοποιήσει, αποφασίζοντας να «απαρνηθεί» ταμπέλες που έχει προσθέσει με τα χρόνια στον εαυτό του, έχει την επιλογή να βαδίσει «παρέα» με τις αξίες του και έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης για μια νέα διαδρομή ζωής που προσφέρει εξέλιξη, επικοινωνία, εσωτερική ισορροπία , επιτυχία και ευτυχία.