υπηρεσίες πέγκυ μουζάκη
υπηρεσίες πέγκυ μουζάκη

«Αν μπορούσες να είσαι οποιοσδήποτε…ποιος θα ήθελες να είσαι;»

Άμεση Προσωπική Μεταμόρφωση (RPT)

Η RPT, Rapid Personal Transformation είναι η μέθοδος του Αυστραλού Simon Rose μέσω της οποίας μπορείς να αλλάξεις την παρούσα φορτισμένη συναισθηματική κατάσταση, σε κατάσταση  εσωτερικής ηρεμίας και απεγκλωβισμού από συναισθήματα και πεποιθήσεις που σε κρατούν ακινητοποιημένο ή «τελματωμένο».
 
Σύμφωνα με τον Simon Rose,  κάθε τραυματική εμπειρία, όσο μικρή ή μεγάλη κι αν είναι, καταγράφεται στα κύτταρα του σώματός μας και μεταφέρεται από γενιά σε γενιά.
 
Η RPT, Άμεση Προσωπική Μεταμόρφωση,  δουλεύει με τις τραυματικές εμπειρίες άμεσα και αποτελεσματικάαπελευθερώνει συναισθήματα και «πιστεύω» που μπορεί να έχουμε κληρονομήσει και  αυτό οδηγεί σε  αλλαγές σε όλα τα πεδία της ζωής μας. 

rapid personal transformation

Άμεσα και Σταθερά Αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα της  είναι άμεσα και σταθερά  καθότι στοχεύει στον εντοπισμό και θεραπεία  του  πρωταρχικού τραύματος και δεν παραμένει στο σύμπτωμα. Είναι σαν να επισκεπτόμαστε κάποιο γιατρό για εξέταση κάποιου δερματικού συμπτώματος για το οποίο υπεύθυνη είναι η συναισθηματική μας κατάσταση και δεν αρκούμαστε μόνο στην λήψη κάποιας φαρμακευτικής αγωγής για να θεραπεύσουμε το σύμπτωμα.
​Ο στόχος της συγκεκριμένης μεθόδου είναι να ενεργοποιηθούν οι χαμένοι εσωτερικοί μας πόροι και  πηγές ενέργειας, να «θυμηθεί» το σώμα μας και να «ξυπνήσουν» υγιή συναισθήματα όπως η αγάπη για τον εαυτό, η αυτοπεποίθηση, η εσωτερική γαλήνη και αρμονία.
 
Απελευθερώνονται συναισθήματα συσσωρευμένου θυμού, απογοήτευσης, θλίψης και έτσι μπορείς να αποκτήσεις μία διαφορετική εικόνα του εαυτού σου, της δυναμικής σου και κατ’ επέκταση της ζωής που θέλεις να δημιουργήσεις.
 
Με την μέθοδο RPT μπορείς να  θεραπεύσεις πολλαπλά τραύματα ταυτόχρονα που επηρεάζουν & αλλοιώνουν την πραγματική σου ταυτότητα & την εικόνα του κόσμου γύρω σου. 
 
Οι αλλαγές είναι ορατές  με το πέρας της συνεδρίας & αυτό που αναφέρεται από τον θεραπευόμενο είναι η αίσθηση της κάθαρσης, της ηρεμίας και της ασφάλειας. 

rpt session

Συνήθης δηλώσεις για τον εαυτό μας που αλλάζουν μετά από την θεραπεία RPT:​

  • Είμαι…… (συνήθως αρνητική εκδοχή του εαυτού) που έχει γίνει η ταυτότητά μας.
  • Πάντα στη ζωή μου κατά ένα περίεργο τρόπο προσελκύω…(συνήθως άτομα που τα χαρακτηριστικά τους δεν είναι της απολύτου επιλογής μας) που καθορίζουν την πορεία της ζωής μας.
  • Είμαι ο άνθρωπος που τρέχει για όλους και ποτέ δεν …. (απουσία ορίων για τον εαυτό μας) που μας κάνει και νιώθουμε θύματα.

Ερωτήματα που «απαντώνται» μετά από την θεραπεία RPT:​

  • Είναι δική σου αυτή η ταυτότητα ή την οικειοποιήθηκες από ακούσματα από το περιβάλλον  σου και την διαιωνίζεις?​  
  • Ο λόγος που προσελκύεις άτομα μη κατάλληλα για σένα είναι δικό σου δημιούργημα ή το έχεις κληρονομήσει?
  •  Ποιο είναι το πρωταρχικό τραύμα που σε οδήγησε στην αδυναμία να θέτεις όρια?

Είναι γεγονός ότι  τα ανθρώπινα όντα διαθέτουν μία εξαιρετικά μεγάλη ικανότητα να προσκολλώνται σε λανθασμένες πεποιθήσεις με μεγάλο πάθος  και επιμονή.
Η ποιότητα ζωής στη μήτρα, το προσωρινό μας σπίτι μέχρι την γέννηση μας, προγραμματίζει την ευπάθειά μας σε πλήθος ψυχικών και σωματικών παθήσεων κατά τη μετέπειτα ζωή μας.
Τα βρέφη έχουν ανάγκη από  ένα θρεπτικό περιβάλλον για να δραστηριοποιήσουν τα γονίδια που αναπτύσσουν υγιές μυαλό  και υγιή συμπεριφορά.
Το «κρυμμένο» μυαλό, το  υποσυνείδητο , είναι πιο δυνατό από το συνειδητό μυαλό. Είναι η σκιά πίσω από τις κουρτίνες… Ότι λοιπόν είναι καταχωρημένο «σαν σκιά πίσω τις κουρτίνες», το εντοπίζουμε, το βγάζουμε στο φως και το θεραπεύουμε.
 
Εφαρμόζεται παγκοσμίως & τα αποτελέσματά της αφήνουν έκπληκτους θεραπευόμενους αλλά & θεραπευτές.